Sabtu, 29 Ogos 2009

memo-rare

Tarikh: 31 ogos 2008
Lokasi: Teluk Batik

Aku: Sekiranya saya mengorat awak, adakah awak akan terngorat oleh saya?
Dia: Terngorat..terngorat...hehe..
Aku: Haha..

Rabu, 26 Ogos 2009

let bygone be bygone..

termenung di hadapan komputer riba. memikirkan benda apa yang perlu di search. untuk dinikmati dikala kebosanan melampau. lagu erra fazira yang terindah hanya sementara membuai aku. best lagu ni.. semalam aku tak dapat bersama dengan husin dan jack untuk berbuka bersama2.. hujan, malas memandu dan berkemungkinan menikmati jam adalah punca. damn!!..

10.35am.. lambat lagi 7.15pm.. huh.. perlukah aku ke kedai mamak menikmati hidangan plastik hitam? haha.. come on.. lu dah besar.. terkenang aku zaman siswa siswi.. kenangan bersama arwah ungku omar.. sape nak runner gi pekan lama ni? dua orang syaitan dan sebuah skuter(senang nak bubuh plastik itam bawah seat)volunteer. ramai2 berkumpul di rumah sewa. mengunyah segala hasil dari plastik hitam sambil diperhati adik2 junior.. tak malu pon.. fuh...asap rokok.. petang masuk kelas sekor2 mulot bau longkang.. haha.. jahat ke nakal? zaman lampau..

kadang2 aku terfikir zaman lampau yang jahat@nakal agak indah.. zaman yang aku lalui sekarang? juga indah.. tapi macam biasalah.. bertuah la kita nak ikut kata pepatah 'dont turning back..' seburuk mana pun zaman lampau tetap dipuja.. sekarang fikiran aku melayang2..aku hanya ikut apa yang esok nak bagi kat aku..takdir atau suratan..konpius..

kalau ikutkan hati, nak je aku tulis jalan hidup sendiri.. pastu submit kat sapa2 yang berkenaan. tunggu je yang berkenaan tu approve. senang kan? gila.. mana boleh.. aku hanya boleh rancang. kadang2 je aku boleh dapat pembayang. itupun kalau owner bayang2 tu besar macam azim. haha.. instinct aku memang kuat. cuma tak boleh di suarakan..

dah lama aku tak sokseksoksek panjang2.. duk fikir jalan kat depan je. ada simpang.. kiri ke kanan?lepak dulu lah.. penat dah jalan.. indahnye dunia..


hmm.. aku sendiri pon dah tak berapa faham apa yang aku naip.. terlalu teka teki pon susah gak.. sebab takut lama2 nanti aku sendiri dah lupa jawapan.

Selasa, 25 Ogos 2009

kucing ku kucen

salam ramadhan. aku nak memperkenalkan pada semua kucen aku. ingat tak entry aku yang lepas?bapak buat semua ni untuk ang nak


kanan sekali..


menyusu..


dah boleh jalan2


zaman remaja..

hehe.. aku rasa aku dah berjaya membesarkan kucen ni.. dia akan sambut aku balik kerja hari2.. aku tak tau la pe perasaan kalau dia takda..

p/s: arini aku telah menerima jemputan berbuka puasa bersama jack dan husin. lapar sungguh rasanya..

Khamis, 6 Ogos 2009

gua malas!!!

haiya...ari2 gua malas.. itu pon malas, ini pon malas.. suma gua malas.. gua tak mau bikin kerja.. apa gua mau jadi?? ari2 masuk pejabat kasi on sembilan.. ingat pejabat ingat on sembilan.. sampai bila mau on sembilan.. laporan kerja minggu depan suda mau submit.. apa boleh buat?? itu penyakit malas mana ada ubat.. pegi doktor pon dia kasi surat sakit juga ma.. lagi jadi malas.. huh!! gua baca sulat kabar lagi best.. haiya.. sana sakit, sini sakit.. sana mati sini mati.. apa suda jadi sama 'negaraku' ini?? apa pasal dia olang mati? aisey.. ini babi punya pasal lagi.. suma babi punya pasal.. gua pijak tahi ayam pon gua mesti marah babi.. pegi mati sama itu babi.. hmm.. next page.. waa... ini gua minat..politik.. cilaka itu orang.. mau mati ka lu?? itu bir haram ma.. apa pasal lu cakap itu bir bukan minuman keras?? lu mau gua ketuk lu punya kapla sama itu botol bir ka?? gua bukan orang keris tapi gua islam ma.. lu jangan main2 ma.. suka2 ati cabar hukum islam. lu ingat lu duduk roket sana dalam kita olang takut ka? cilaka..damn!! uik!! suda jam 1 meh? mari2. makan nasi.

p/s: hahahaha.. sewel post..