Khamis, 30 Julai 2009

untukmu

hari ni aku menjalani kehidupan seperti biasa.. dah balik kl. banyak kenangan kat sabak bernam. awek baju pink.. haha.. biar aku je tau.. esok nak balik ipoh. tak sabar lak. rasa rindu sangat. aku takde mood lagi nak buat report. balik dari bercuti minggu depan baru nak pulun. arini keje aku lepak opis layan video klip lama2. kenangan zaman awal 90an.. kru, feminin,4u2c,nico.. best giler.. ce hangpa layan lagu neh..


wonder girl zaman itu.. kalau lah zaman ni dah ada youtube...

Selasa, 21 Julai 2009

hujan rahmat di pagi hari..

huh.. pagi ni ujan lebat gler.. aku bagun lambat..8.30 baru terjaga.. setel mandi, tetiba dengar bunyi angin yang kuat.. alamak.. hujan ni.. tak leh la nak wat scanning.. nak kena tunggu ujan benti lak.. apa aku nak buat pagi2 buta neh.. bukak tenet tak tau nak search apa.. hmm..

aku: tu la jep..ko sama je ngan abah aku.. cuci keta je pastu mesti ujan.. kang dah tentu nak kena wat scanning kat H pole area bendang.. padan muka ko.. berlumpur la keta ko..
jep: huh.. 5 hari keje tak ujan langsung.. time aku cuci keta ujan lak.. sambung tido lagi best..
aku: eh, bag0n mandi.. tak kira.. aku dah mandi ko kena mandi gak.. gi cepat!!!

p/s: tetiba je awek aku msg gi tau dah sampai.. aku tak tanye pon..huhu..

Sabtu, 18 Julai 2009

kehidupan sekarang..

salam.. banyak giler citer nak dikongsi.. pasal persahabatan, keluarga, kasih sayang, dan macam2 lagi.. tapi setiap kali ada masa terluang, aku terasa agak kekok nak menaep.. aku dah tak macam dulu.. hmm.. lokasi aku sekarang ialah sebuah hotel di sungai besar sabak bernam.. sebuah pekan yang penduduknya hidup dalam keadaan yg agak sederhana.. hanya rumah kedai, kampung, kelapa sawit, sawah dan laut.. tenang... amat tenang untuk menginap sekadar 2 3 hari... tapi aku terpaksa berdepan lebih dari 10 hari.... kerja... ya..kerja..bukan bercuti. aku harus akur dengan semua ini.. aku disirami dengan tekanan kerja yang agak hebat sebelum datang kesini. report yang banyak perlu disiap kan dalam masa beberapa hari.. hari2 aku di pressure seorang apek di banting..

En. Amir,

Minta segerakan lapuran .

tq

ni email apek tersebut.. kecerewetan beliau amat terserlah.. kerja baru siap dah nak report.. macam2 lagi cerita pasal beliau.. beliau adalah nightmare aku... setelah bertungkus lumus bersengkang mata aku berjaya menyiapkan report beliau dalam masa 3 hari.. tapi aku masih berhutang 1 lagi report dengan beliau yang perlu disegerakan.. dalam masa yang sama aku dikerah ke sg besar plak.. teruk betol...

aku: "come on la kak yanie.. apek ni dah la nak report cepat.. camne saya nak g sg besar.. nak buat report lagi.. kalau boleh ulang alik dari kl takpe gak.. nak kena tido sana lak tu.."
kak yanie: "hmm.. nak buat camne ye.. kesian awak.. takde orang la mir.. camni, report awak suruh zul setelkan. awak pergi je sana.."

huh...lega aku.. takyah aku pening2 pasal apek tu dah.. sampai je sg besar.. aku di pressure lak dengan si zul..

zul: "aku xtau la nak analisis.. aku dah masukkan data.. aku risau la tak dapat siapkan report ni.."
aku: "lor.. tanye la jamad.. jap aku kol die.."
jamad: "aku tolong setakat yang mampu.."

pergh...sebelum suh aku datang sini cakap leh setel kan.. apa ni... mane ley setakat mampu.. kena bagi mampu la.. harghhhh!!! pressure.. pergi mampus la... lantak korang.. lau apek tu kacau aku, aku suh die kacau korang.. aku taknak amik tau.. aku takkan buat report tu..

huh.... bertenang2.. dah la.. malas naep pasal kerja dah.. malam ni aku dengar ada pertunjukkan kuda kepang kat homestay hj dorani.. aku nak gi tengok.. huhu.. mesti best.. pada yang tersayang.. aku tak tau la nape aku asik tingat kat ko.. lau aku adamodal ti terus aku ajak ko kawen.. huhu.. kawan2 sumer, maaf sebab aku tak k0ntek angpa.. entah la.. depresi la.. jom layan i'm yours live kat korea.. salam..