Khamis, 29 Januari 2009

boleh tak aku jadi macam beliau?

situasi dalam sebuah kereta..

aku: mad, biar betul ko tgh nyanyi lagu ni? siyes aku tak pernah dengar..haha..
jamad: haha.. hari-hari aku dengar lagu ni. member aku rekemen. aku dengar best, aku layan jela..
aku: macam norah jones la.. sape awek neh?
jamad: ntah.. tapi awek ni bertudung. ko try la search kat youtube. search 'yuna'..



keesokan harinya..

aku:apakah perasaan benci ini sebenarnya cinta..lalala..
jamad: hahahaha.. ko dah kena penyakit yuna..hahaha..
aku: hahahaha..

kerinduan




nothing to say. its make me miss my hometown.. waa..

Khamis, 22 Januari 2009

HitzLAH!!

assalamualaikum. lame tidak menghapdet.. actually maksud sebenar title yang yang aku nak post ni hijrah. maap sekiranya ia menyinggung sensitiviti sesetengah pihak. tak kowt kan? aku just mempoyokan bahasa skit. penghijrahan hidup aku kedunia yang lebih hit dan sukses!!. aku sekarang telah berhijrah ke sebuah bandaraya yang diberi nama kolumpo. pada mulanya penghijrahan aku ini untuk menempatkan diri di sebuah kompeni collector agency. rekemen dari temanku sendiri yang sudah bekerja hampir setahun disitu. hanya 2 minggu nasib aku kat situ. peluang kerja dalam bidangku telah mempelawa aku kembali dalam jalanku. bekas majikan tempat aku menjalankan praktikal memberi jalan. bak kata temanku. "ko datang kolumpo ni wat tapak je mir.. sambil-sambil tu ko cari la kerja dalam bidang ko. kolumpo ni banyak peluang kerja" sekarang aku dalam jalanku. kampung halaman dan dak comey terpaksa aku hold. jawatan aku sekarang, 'technical executive in vibration'. gempak tak? hu2.. HitzLAH!!